Training VNA Leasing I

Het opleidingsprogramma

Het VNA Leasing I examen bestaat uit drie modules.

 1. Basiskennis Autoleasing
  - Wat is leasing en waarom willen klanten leasen?
  - Leasevormen, kenmerken en verschillen, on- en off-balance, definities
  - Marktverkenning
 2. Calculatie & Fiscaliteit
  - Vaste en variabele kosten
  - Het berekenen van een leasetarief
  - Risico’s en kansen
  - Auto en fiscus: fiscale consequenties voor bedrijf en berijder
 3. Contracten en Beheer
  - Open en gesloten calculatie
  - Wettelijke bepalingen en mogelijkheden, zowel juridisch als fiscaal
  - De levensloop van een leasecontract

Vooropleiding en zelfstudie

De ervaring heeft geleerd dat een vooropleiding op minimaal mbo+ niveau aan te bevelen is. Afhankelijk van kennis- en (studie)ervaring van de deelnemer vraagt het behalen van het certificaat tussen de tien en twintig uur aan zelfstudie (waaronder het maken van oefenopgaven).

Data, tijden en locatie

De eerstvolgende vierdaagse VNA-training start op dinsdag 6 september. De overige data zijn de dinsdagen 20 september, 4 oktober en 20 oktober. Op laatstgenoemde dag vindt ook meteen het examen plaats. 

Iedere trainingsdag is van 09.00 tot 17.00 uur. Uiteraard met een break voor de lunch en enkele korte pauzes. De exacte trainingslocatie die centraal in Nederland is gelegen, krijgt de deelnemer tijdig door. 

Investering

De investering voor deze opleiding inclusief syllabus, lunches, koffie, thee en frisdrank bedraagt € 1.145 per deelnemer. Het bijkomende examengeld dat verschuldigd is bedraagt (onder voorbehoud van wijzigingen) voor VNA-leden    € 174 en voor niet VNA-leden € 247,50 voor een direct opeenvolgende examinering van drie modules.

ProActive Automotive verzorgt de  aanmelding voor het examen. Op dit examen zijn de geldende voorwaarden van het IBKI van toepassing. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven voor het VNA-Certificaat Leasing 1