Training VNA Examen Leasing I

Het opleidingsprogramma

Het VNA Examen Leasing I bestaat uit drie modules.

 1. Basiskennis Autoleasing:
  - Wat is leasing en waarom willen klanten leasen?
  - Leasevormen, kenmerken en verschillen, on- en off-balance, definities
  - Marktverkenning
 2. Calculatie & Fiscaliteit:
  - Vaste en variabele kosten
  - Het berekenen van een leasetarief
  - Risico’s en kansen
  - Auto en fiscus: fiscale consequenties voor bedrijf en berijder
 3. Contracten en Beheer:
  - Open en gesloten calculatie
  - Wettelijke bepalingen en mogelijkheden, zowel juridisch als fiscaal
  - De levensloop van een leasecontract

Vooropleiding en zelfstudie

De ervaring heeft geleerd dat een vooropleiding op minimaal mbo+ niveau aan te bevelen is. Afhankelijk van kennis- en (studie)ervaring van de deelnemer vraagt het behalen van het certificaat tussen de tien en twintig uur aan zelfstudie (waaronder het maken van oefenopgaven).

Data, tijden en locatie

De eerstvolgende vierdaagse training voor het  VNA Examen Leasing I begint op maandag 2 oktober. De overige data zijn de maandagen 16 oktober, 30 oktober en 13 november. Op laatstgenoemde dag vindt ook meteen het examen plaats.

Inschijven is ook mogelijk voor de groep die op woensdag  8 november van start gaat. De overige data zijn dan de woensdagen 22 november, 6 december en
20 december. Op die vierde dag vindt ook meteen het examen weer plaats.

Iedere trainingsdag is van 09.00 tot 17.00 uur. Uiteraard met een break voor de lunch en enkele korte pauzes. De exacte trainingslocatie die centraal in Nederland is gelegen, krijgt de deelnemer tijdig door. 

Investering

De investering voor deze opleiding inclusief syllabus, lunches, koffie, thee en frisdrank bedraagt € 1.185 per deelnemer. Het bijkomende examengeld dat verschuldigd is bedraagt (onder voorbehoud van wijzigingen) voor VNA-leden    € 184 en voor niet VNA-leden € 258 voor een direct opeenvolgende examinering van drie modules.

ProActive Automotive verzorgt de  aanmelding voor het examen. Op het examen zijn de geldende voorwaarden van het IBKI van toepassing. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven voor de training VNA Examen Leasing I