Training VNA Examen Private Lease

Het opleidingsprogramma

Het VNA Examen Private Lease bestaat uit twee modules.

 1. Basiskennis Autoleasing:*
  - Wat is leasing en waarom willen klanten leasen?
  - Leasevormen, kenmerken en verschillen, on- en off-balance, definities
  - Marktverkenning
 2. VNA Private Lease Kennis:
  - De achtergronden en kansen van private lease
  - Wet- en regelgeving, bij het Keurmerk Private Lease betrokken partijen
  - Private lease in de praktijk: van aanvraag via acceptatie en levering tot        en met inname van de auto

* Voor kandidaten die het VNA Examen Leasing I al hebben afgelegd geldt 
    dat zij alleen nog examen doen voor de module VNA Private Lease Kennis. 

Vooropleiding en zelfstudie

De ervaring heeft geleerd dat een vooropleiding op minimaal mbo+ niveau aan te bevelen is. Afhankelijk van kennis- en (studie)ervaring van de deelnemer vraagt de opleiding, naast het volgen van de training, drie tot vier uur per module aan zelfstudie en het maken van oefenopgaven.

Data, tijden en locatie

De training voor de module VNA Private Lease Kennis vindt in één dag plaats gevolgd door een halve dag waarop ook het examen  wordt afgenomen. De training voor de module Basiskennis Autoleasing en de module VNA Private Lease Kennis vindt in twee dagen plaats, gevolgd weer door een halve dag waarop het examen  wordt afgenomen. 

De eerstvolgende training voor de module VNA Private Lease Kennis begint op maandag 29 april (09:00 - 17:00 uur), uiteraard met een break voor de lunch en enkele korte pauzes. Op vrijdag 3 mei (09:00 - 12:30 uur) vindt dan het examen plaats.

Let op: bovenstaande  training is dus bestemd voor kandidaten die de module Basiskennis Autoleasing of het het VNA-Certificaat Leasing I al hebben behaald.

Op donderdag 9 mei start de training voor beide modules van het VNA Examen Private Lease. De tweede traningsdag is op donderdag 16 mei (beide dagen van 09:-00 - 17:00 uur), waarna op donderdag 23 mei (09:00 - 12:30 uur) het examen plaats vindt. 

De exacte trainingslocatie die centraal in Nederland is gelegen, krijgt de deelnemer tijdig door. 

Investering

De investering voor de opleiding voor de module VNA Private Lease Kennis, inclusief hand-out, lunch, koffie, thee en frisdrank bedraagt € 495 per deelnemer. Het bijkomende examengeld dat verschuldigd is bedraagt (onder voorbehoud van wijzigingen) voor VNA-leden € 96 en voor niet VNA-leden € 141.

De investering voor de opleiding voor beide modules voor het VNA Examen Private Lease Kennis, inclusief hand-out, lunches, koffie, thee en frisdrank bedraagt  € 695 per deelnemer. Het bijkomende examengeld dat verschuldigd is bedraagt (onder voorbehoud van wijzigingen) voor VNA-leden €  144 en voor niet VNA-leden € 211 voor een direct opeenvolgende examinering van beide modules.

ProActive Automotive verzorgt de  aanmelding voor het examen. Op het examen zijn de geldende voorwaarden van het IBKI van toepassing. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven voor de training VNA Examen Private Lease