Training

Het opleidingsprogramma

Het VNA-Certificaat Leasing I bestaat uit drie modules.

 1. Basiskennis Autoleasing
  - Wat is leasing en waarom willen klanten leasen?
  - Leasevormen, kenmerken en verschillen, on- en off-balance, definities
  - Marktverkenning
 2. Calculatie & Fiscaliteit
  - Vaste en variabele kosten
  - Het berekenen van een leasetarief
  - Risico’s en kansen
  - Auto en fiscus: fiscale consequenties voor bedrijf en berijder
 3. Contracten en Beheer
  - Open en gesloten calculatie
  - Wettelijke bepalingen en mogelijkheden, zowel juridisch als fiscaal
  - De levensloop van een leasecontract

Vooropleiding en zelfstudie

De ervaring heeft geleerd dat een vooropleiding op minimaal mbo+ niveau aan te bevelen is. Afhankelijk van kennis- en (studie)ervaring van de deelnemer vraagt het behalen van het certificaat tussen de tien en twintig uur aan zelfstudie (waaronder het maken van oefenopgaven).

Data, tijden en locatie

De eerstvolgende vierdaagse VNA-training waarvoor kan worden ingeschreven start (onder voorbehoud van de mogelijkheid daartoe en vanzelfsprekend  met inachtneming van de dan geldende richtlijnen) op dinsdag 2 juni  De overige data zijn dan de dinsdagen 16 juni, 30 juni en 7 juli. Op laatstgenoemde dag wordt ook meteen het examen afgenomen.

Iedere trainingsdag is van 09.00 tot 17.00 uur. Uiteraard met een break voor de lunch en enkele korte pauzes. De exacte trainingslocatie, centraal in Nederland, krijgt de deelnemer tijdig door. 

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt € 1.145 per deelnemer en is inclusief syllabus, lunches, koffie, thee en frisdrank. Daarnaast is examengeld verschuldigd. Voor VNA-leden bedraagt dit € 170 en voor niet VNA-leden € 245 voor een direct opeenvolgende examinering van drie modules. De aanmelding voor het examen wordt door ProActive Automotive verzorgd. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Schrijf u in voor de training voor het VNA-certificaat Leasing 1